Natuurinclusieve verdienmodellen
Nieuwe verdienmodellen voor Landbouwbedrijven
Provincie Noord-Holland streeft ernaar dat in 2030 alle grondgebonden landbouw in de provincie natuurinclusief is en dus bijdraagt aan behoud en versterken van biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit op en rond het bedrijf. Wat kan de natuur doen voor mijn gewassen en mijn grond? Hoe kan ik zorgen dat de bodem voor me gaat werken? En hoe verdien je hier dan je boterham als bedrijf mee?
Voor de Accelerator Circulaire Economie 2019 hebben we daarom MKB-bedrijven en boerenbedrijven uitgenodigd om zich aan te melden voor dit versnellingsprogramma voor innovaties in de landbouwsector.
Powered by GO!-NH
De Natuurinclusieve Landbouw Challenge 2019 is in partnerschap met GO!-NH uitgevoerd. Het winnende team van de Challenge vormt samen met de 10 geselecteerde teams vanuit GO!-NH en de teams van de andere challenges een groep van innovators die de GO!-NH Accelerator ondergaan. Tijdens de Accelerator krijgen de teams ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deepdives.
Download flyer Challenge Natuurinclusieve Landbouw
Flyer GO!-NH Accelerator Circulaire Economie
Bekijk hier de aftermovie van GO!-NH CE19 On Stage
De huidige agrarische bedrijfsvoering is over het algemeen gericht op concurrentie op de wereldmarkt. Een markt, waarin prijzen met name bepaald worden door een beperkt aantal afnemers en supermarkten. Veelal vertaalt zich dat in een hoge productie per hectare, zodat het maximale uit de grond gehaald wordt. De keerzijde van deze aanpak is de druk die komt te staan op het milieu, de natuur, de bodem, de omgeving en de agrarische ondernemer zelf.
Er is behoefte aan nieuwe denkrichtingen en werkwijzen die bijdragen aan het milieu, de bodem, de natuur en voor de agrarische ondernemer zelf. Natuurinclusieve landbouw is één van de richtingen die hieraan kan bijdragen. Natuurinclusieve landbouw is een weg om de landbouw ook ecologisch robuuster te maken, met aandacht voor een veilige en hoogwaardige voedselproductie met minder milieudruk, meer aandacht voor de kwaliteit van het landschap, water en verbetering van de biodiversiteit.
Juni 2018
Startups, scale-ups, innovatieve MKB-bedrijven, studenten en innovatieteams van grote organisaties en instellingen zijn uitgenodigd om hun innovatie in te schrijven.
9 september 2019
Schrijf je online in!
Uiterlijk 9 september 2019 om 23.59 uur moet jouw aanmelding binnen zijn. Een selectie van meest veelbelovende innovaties wordt uitgenodigd voor de selectie dagen.
25, 26, 27 september 2019
De beste teams (aangevuld met de selectie van teams van GO!-NH en de andere regionale en industrie Challenges) ondergaan de driedaagse intensieve innovatie- en selectiedagen, waarin je werkt aan jouw idee, propositie, innovatie of de specifieke uitdaging. Aan het einde van de driedaagse presenteer je de innovatie aan een jury en vindt de finale selectie plaats.
Oktober – Januari 2020
Het winnende team van de Natuurinclusieve Landbouw Challenge vormt samen met de 10 geselecteerde teams vanuit GO!-NH en de andere challenges een groep van innovators die de GO!-NH Accelerator ondergaan. Tijdens de Accelerator krijgen de teams ondersteuning van coaches en experts en doorlopen een intensief programma van workshops en deep dives om de oorspronkelijke innovatie verder te kunnen uitwerken, te leren hoe je kunt experimenteren en het product of de dienst op een iteratieve wijze te ontwikkelen, bouwen en in de markt te valideren.
De workshops worden in samenwerking met onze partners op aansprekende locaties georganiseerd zodat je direct in contact komt met belangrijke stakeholders, potentiële partners en launching customers.
23 januari 2019 – Demo Day
Tijdens Demo Day presenteren de teams hun propositie en overtuigen hun investeerders, partners en launching customers. Demo Day biedt daarnaast de mogelijkheid om successen en learnings te delen en experts te spreken ter voorbereiding op verdere groei en opschalen.
Alle deelnemende startups en innovatieteams komen na de GO!-NH Accelerator (na Demo Day) in het Alumni-programma. Op regelmatige basis worden meet-ups en events georganiseerd. Het Alumni-programma heeft ten doel om deze groep van transitiemakers groter, hechter en sterker te maken. Zodoende wordt het innovatie ecosysteem opgebouwd, uitgebreid en verder geactiveerd.
Naast alle voordelen van het GO!-NH Accelerator programma bieden de verschillende regionale en industrie Challenges extra mogelijkheden:
In een zeer korte tijd worden innovatieve producten en diensten ontwikkeld in het domein van circulaire economie die partners en klanten echt willen hebben. Het programma geeft de mogelijkheid om sneller en meer gefocust te zoeken naar en het vinden van een herhaalbaar en schaalbaar businessmodel.