Ben jij een MKB’er, start-up of scale-up die wil bijdragen aan een schone, duurzame en gezonde wereld? Dan weet je als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om je idee of product aan de man te brengen. En je bent niet de enige! Provincie Noord-Holland heeft speciaal voor ondernemers zoals jij het GO!-NH versnellingsprogramma ontwikkeld om je te helpen bij het op de markt brengen en opschalen van jouw innovatieve, duurzame product of dienst. Ons doel is om jou te helpen impact te maken op de maatschappij!
GO!-NH biedt drie verschillende trajecten die aansluiten bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor start-ups, het Growth traject voor bedrijven die in de volgende fase zitten en willen groeien, en het Scale traject voor scale-ups en grotere MKB bedrijven die nieuwe markten aan willen boren.
In 3 tot 6 maanden word je verder geholpen met trainingen, tools en professionele coaching door experts. GO!-NH zorgt er ook voor dat je jouw innovatie kunt presenteren aan serieuze investeerders, partners, potentiële klanten en andere relevante partijen in de markt.
Ook meedoen?
Er zijn al meerdere succesvolle edities van GO!-NH afgerond, en maar liefst 100 bedrijven hebben met hulp van GO!-NH inmiddels hun duurzame innovaties versneld kunnen ontwikkelen. Om mee te doen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.
Je bedrijf is actief in Noord-Holland én in een van de volgende sectoren:
- Energietransitie
- Duurzame Mobiliteit
- Duurzame landbouw en voedsel
- Circulaire Economie
Daarnaast wordt van je verwacht dat je gedurende het traject (die tussen de 3 en 6 maanden duurt) tijd en mankracht kan vrijmaken voor je deelname. Veel ondernemers gingen je voor en allemaal zijn ze het erover eens: alle tijd die je erin steekt krijg je dubbel en dwars terug!
Wil je op de hoogte blijven over de trajecten? Schrijf je dan in voor de GO!-NH interesselijst!
GO!-NH heeft drie verschillende trajecten samengesteld, zodat je de beste ondersteuning krijgt die past bij de fase en omvang waarin je bedrijf zich bevindt: het Accelerator traject voor MKB’ers en start-ups met een innovatie in beginfase, het Growth traject MKB’ers en startups in de volgende groeifase en het Scale programma voor MKB’ers en scale-ups in opschaalfase .
Eerst laagdrempelig kennis maken? Dat kan natuurlijk ook. Door het jaar heen organiseren we onder de noemer ‘GO!-NH Academy’ verschillende masterclasses die je los kunt volgen en waarin je gelijk kennismaakt met het GO!-NH versnellingsprogramma.
Wil je op de hoogte blijven over de programma’s? Schrijf je dan in voor de GO!-NH interesselijst!
GO!-NH Accelerator
Geschikt voor: MKB-bedrijven en startups met een innovatie in beginfase
Kenmerkende vraag: Is mijn innovatie geschikt om de markt te betreden?
Omzet (bedrijf/innovatie): 0 – 500k
Periode: 3 maanden
De GO!-NH Accelerator is een versnellingstraject gericht op MKB’ers en startups waarvan het product of de dienst zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt.
Hoe bewijs je dat de markt jouw innovatie wel nodig heeft? Dit gaan we tijdens de GO!-NH Accelerator concreet uitwerken. We gaan samen met jou op zoek naar de ‘problem-solution fit’ van jouw innovatie en propositie. Je gaat bewijzen dat de markt jouw innovatie nodig heeft. De oprichters hebben een duidelijke visie waar het naartoe zal groeien en hoe daar te komen.
Uitgebreidere informatie vind je hier.
GO!-NH Growth
Geschikt voor: MKB’ers en startups met een innovatie in de groeifase
Kenmerkende vraag: Hoe bereid ik mij voor om daadwerkelijk te gaan schalen?
Omzet (bedrijf/innovatie): vanaf 250k
Periode: 3 maanden
Het GO!-NH Growth traject is voor startups en MKB-bedrijven die zich in een verdere fase bevinden. Zij hebben al omzet uit klanten en/of pilots.
De onderneming wordt klaar gemaakt voor groei dankzij een focus op herhaalbaarheid en schaalbaarheid van product of dienst. De focus ligt op versterken van businessmodel, team, infrastructuur, verkoop en organisatie. Er wordt gezocht naar een ‘product-market fit’ en toegewerkt naar een ‘scale-up fit’.
Uitgebreidere informatie vind je hier.
GO!-NH Scale
Geschikt voor: MKB’ers en scale-ups in opschaalfase
Kenmerkende vraag: Welke markt(en) ga ik als volgende stap aanboren?
Omzet (bedrijf/innovatie): 1 – 10 miljoen
Periode: 6 maanden
GO!-NH Scale is gericht op MKB-bedrijven en scale-ups die goed ontwikkeld zijn in hun huidige markt en klaar zijn om op te schalen naar nieuwe markten of gebieden.
In dit traject bereiden bedrijven zich gericht en concreet voor op het opschalen naar nieuwe markten. GO!-NH Scale ondersteunt de organisatie om op flinke groeisprongen te maken door het uitwerken van een goede ‘go-to-market’ strategie met behulp van experts.
Uitgebreidere informatie vind je hier.
Nieuwsberichten
4 maart 2022
Provincie helpt dit voorjaar 25 innovatieve ondernemers verder met hun duurzame innovatie met GO!-NH programma
Vandaag zijn vijfentwintig ondernemers uit Noord-Holland geselecteerd om in een intensief programma van de provincie, GO!-NH, te werken aan het versneld op de markt brengen of verder laten groeien van hun duurzame innovatie of onderneming. Na een selectie week vol workshops werden zij uit de 50 aanmeldingen gekozen als de meest kansrijke initiatieven.
7 december 2021
Van Start-Up naar Scale-Up; het verhaal van GO!-NH alumni Mick Walvisch en EVAnet
Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat Mick Walvisch met EVAnet meedeed aan het GO!-NH Accelerator programma. EVAnet begon als idee om ophaalpunten te plaatsen bij busstations en is inmiddels uitgegroeid tot Izipack een logistieke bezorgingsdienst die heel Nederland bestrijkt.
“Door lokale netwerken, fietskoeriers en hubs met elkaar te verbinden versterken we elkaars dienstverlening. Dat vereiste een mentaliteitsverandering van concurrent naar partners. Nu hebben we een landelijke dekking met 27 hubs die in een hele korte tijd zijn opgezet. Het leuke is dat dit idee al tijdens het GO!-NH programma was bedacht!”
Hoe hebben ze dit voor elkaar gekregen en welke tip wil Mick toekomstige ondernemers meegeven?
Je leest het hier
27 oktober 2021
Doe mee met de YAM session: Markets Fit for Purpose
De grootschalige transitieopgaven worden in de komende jaren steeds urgenter. Huidige systemen en markten werken onvoldoende en niet snel genoeg om de doelstellingen van de transitie te behalen. Toekomstige markten zullen in eerste instantie passend voor het doel (‘Fit for Purpose’) – de grote transitie – moeten worden ingericht. Wat is er nodig om deze nieuwe markten te kunnen creëren, waarin de oplossing voor de transitie centraal staat? Hoe kunnen wij gezamenlijk deze transitie versnellen?
Tijdens deze YAM sessie gaan wij in gesprek met Dennis Kerkhoven en André Knol (coöperatie YesAndMore) over het inrichten van nieuwe markten die geschikt zijn voor het doel wat we in Nederland willen bereiken. We brengen een viertal specifieke cases in waarop experts Herman Mulder (SDG Nederland, Impact Foundation), Marc Wesselink (VentureRock, expert in Financing Commons), Michiel Ellens (BNG, Gemeenschappelijke Regelingen), Zita Pels (gedeputeerde Circulaire Economie, provincie Noord-Holland), en een aantal andere toonaangevende gasten hun visie en expertise loslaten. Ook draaien we het gesprek om en willen we de aanwezige bezoekers mee laten denken met huidige opgaven van deze transitiemakers. Want nieuwe markten bouwen we samen!
5 oktober 2021
Ondernemers in de Donut: Hoe kan jouw bedrijf bijdrage aan een eerlijke en duurzame wereld?
In 2020 werd Amsterdam de eerste Donut Stad van de wereld toen ze Donut Economie, de theorie van econome Kate Raworth, omarmde als model om uit de corona crisis te komen. In samenwerking met Doughnut Economics Action Lab (DEAL), Circle Economy, Biomimicry 3.8 en C40 ontwikkelde ze de Amsterdam city selfie; een nullijn voor de sociale en ecologische staat van de stad op lokaal en globaal niveau. Het was de eerste poging om de Donut theorie te vertalen naar het lokaal niveau om het in te zetten voor sociale en duurzame transformatie in een stad. Het heeft sindsdien geleid tot veel activiteiten in Amsterdam door zowel de gemeente als de Amsterdam Donut Coalitie. Toch is voor velen ‘Donut Economie’ nog een abstract begrip. Wat is het precies en wat kan jij als bedrijf er mee doen?